Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Крути: подвиг і трагедія

Дата: 29.01.2023 10:30
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

        29 січня 2023 в Україні відзначається скорботна дата - 105 років битви під Крутами.

        Напередодні Дня пам'яті Героїв Крут у Монастирищенській бібліотеці для дітей був проведений історико-патріотичний екскурс: "Крути: подвиг і трагедія" для учнів 7-А, 7-Б, 7-В класів Монастирищенський ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит».

      Бібліотекар здійснила мандрівку в минуле сторінками трагічної історії нашого народу, розповіла про події під Крутами. Кожен бажаючий міг ознайомитися з книгами книжкової виставки: "Маленька станція Великої України", на якій розміщена література, яка розповідає про героїзм юнаків-патріотів, про бій, який отримав велике символічне значення і дістав назву "Бій під Крутами".

     Минають роки, століття та пам'ять про юнаків, які полягли під Крутами, не зникне вовік. Адже без неї немає історії. Немає народу, немає країни. Вона світитиме не тільки українцям, а й всім тим, хто готовий покласти життя за волю свого народу.

     Сьогодні на нашій землі війна. Знову гинуть наші мужні Герої захищаючи нашу державу Україну. Ми вкотре всьому світу доводимо, що ми сильна нація, яку ніхто не переможе!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора