Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НЕ СТВОРЮЙТЕ СТИХІЙНІ СМІТТЄЗВАЛИЩА! ПОВАЖАЙТЕ СЕБЕ ТА ІНШИХ!

Дата: 31.01.2023 09:42
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

В нашій громаді переважна більшість мешканців мають поняття про цивілізоване поводження зі сміттям, але є і такі, які  просто їх ігнорують. Просто викинути, щоб позбутись, і байдуже, як ці відходи потім забиратимуть –напевно саме так думають деякі жителі та гості громади,  які перетворюють території  наших населених пунктів в стихійні сміттєзвалища.

Зокрема, на автомобільній дорозі в сторону Христинівки, після з'їзду в Забіляни, є зона зупинки, так званаишеня", де подорожні мають змогу зупинитися, трохи відпочити, помилуватися природою. Але є й такі "відпочивальники", яким байдуже до навколишнього середовища і праці комунальників, які вже неодноразово ліквідовували наслідки цих злодіянь.

Наголошуємо! Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків. 

Тому, закликаємо не бути байдужими, не смітити, не шкодити природі, берегти красу і природне різноманіття нашого краю!

Якщо Ви стали свідком і бачили хто саме викидає сміття -  дзвоніть до поліції за номером – 102!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора