Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що допоможе українцям знайти роботу. Що відомо про проєкт Держслужби зайнятості?

Дата: 31.01.2023 11:05
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

В Україні запустили проєкт «Національний кадровий резерв». У його рамках ШІ проаналізує ваші професійні здібності, рівень володіння найзатребуванішими навичками на ринку праці, а потім допоможе знайти роботу. Про це йдеться на сайті проєкту.

Що сталося

За оцінками Мінекономіки, рівень безробіття в Україні на кінець 2022 року становитиме 30%. Міністерство освіти і науки, Державна служба зайнятості, Інститут модернізації змісту освіти та Асоціація інноваційної та цифрової освіти вирішили дати цьому раду. Вони провели дослідження і розробили проєкт, який за допомогою ШІ має забезпечити формування в Україні національного кадрового резерву.

Як це працює

Щоб зрозуміти, у якій сфері можете працювати і які маєте здібності, доведеться пройти онлайн-тестування. Штучний інтелект автоматично:

  • підбере перелік професій, які найбільше підходять вам до здібностей;
  • визначить рівень володіння найзатребуванішими софт-скілами; 
  • визначить схильність до підприємництва.

Якщо тест покаже, що ви схильні до підприємництва, вам запропонують пройти безплатне навчання відповідним навичкам у програмі «Я — підприємець».

Що буде далі

Отримані дані автоматично використають для формування інтерактивного резюме. Його можна завантажити, наприклад, на свій профіль на сайтах для пошуку роботи.

У Службі зайнятості вважають, що таке інтерактивне резюме надасть перевагу перед іншими претендентами зі стандартними резюме. Причина — воно містить інформацію, яка «потрібна рекрутеру для розуміння відповідності до вимог актуальної вакансії».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора