Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Туристична привабливість громади – це перспективно

Дата: 02.02.2023 16:00
Кількість переглядів: 262

Сьогодні, 2 лютого 2023 року, в Монастирищенській громаді відбулася робоча зустріч міського голови Олександра Тищенка та голови ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» Павла Ярмія, з метою обговорення перспектив розвитку туристичної галузі в Монастирищенській громаді.

Зустріч відбулася в рамках започаткованого партнерства між громадською організацією та Монастирищенською міською радою щодо реалізації на території Уманського та Звенигородського районів Черкаської області проекту «Агротуристичного кластеру «Шляхами Трипільської Праматері».

Участь у засіданні взяли заступник міського голови Зоряна Заворотна, секретар міської ради Наталія Шамрай, керівники профільних відділів та структурних підрозділів міської ради, депутати міської ради.

Павло Ярмій на зустрічі розповів, що навіть під час війни розпочинати роботу з розвитку туризму «на часі», що туризм недооцінена галузь економіки, яку варто розвивати. Також гість наголосив, що ВПО є великим ресурсом, якщо до цього правильно підійти.

Під час зустрічі присутні згадали можливі туристично-привабливі об’єкти громади, які будуть цікаві туристам. Павло Ярмій навів приклади, щодо вдалих реалізованих туристичних об’єктів на території Херсонської області, звідки він перемістився й де вдало працював та мав свій бізнес, та приклади отримання не лише економічного, а й соціального зиску від їх впровадження.

Загалом на заході обговорювались питання партнерства туризму та агробізнесу й економічного розвитку Монастирищенської громади під час війни. Також протягом зустрічі було складено план роботи групи з розвитку громади й кластерної роботи та заплановано бізнес-сніданок з бізнесом нашої громади.

Працюємо кожен на своєму фронті!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора