Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Привітали шановну Ганну Волковінську з 100-річчям

Дата: 02.02.2023 16:40
Кількість переглядів: 197

Фото без опису

100-річний ювілей – це грандіозна подія в житті кожного ювіляра та особлива гордість для всієї громади. Сьогодні, 2 лютого, свій 100-й день народження відзначає Ганна Філімонівна Волковінська.

 Привітати іменинницю з цією визначною подією завітали секретар міської ради Наталія Шамрай та голова ради ветеранів війни та праці Монастирищини Василь Мамалига. Гості від імені міського голови Олександра Тищенка та усієї громади привітали Ганну Філімонівну зі святом, побажали міцного здоров’я, родинного затишку, мирного неба над головою і вручили квіти та подарунки.

 За своє життя Ганна Волковінська стала свідком багатьох історичних подій, пройшла тяжкі роки другої світової війни, післявоєнну відбудову. На превеликий жаль, і сьогодні таку поважну ювілейну дату затьмарює війна. Але ми обов’язково переможемо, мир та злагода запанують на нашій землі!

 Ганна Філімонівна родом із Тарнави. По закінченню 7-річної школи, ще зовсім юною переїхала до Києва, де влаштувалась на роботу швачкою в одну із швейних фабрик. Та довго там вона не пропрацювала – розпочалась війна. Дівчина зібрала всю свою волю в кулак і вирішила повернутися до рідного дому, до родини. Але в 1942 році Ганну Філімонівну, як і багатьох її однолітків вивезли до Німеччини. Дівчину відправили працювати на завод із переробки розбитої техніки, згодом направили у цех з пошиття спецодягу. То були одні з найважчих років в її житті, але наша іменинниця не здавалася, бо знала, що вдома на неї чекають.

 По закінченні війни Ганна Філімонівна повернулася до рідного села. Спочатку влаштувалася на роботу в Монастирищенську контору, потім працювала в сільському магазині продавщицею. А згодом перейшла на роботу в колгосп, де працювала в ланці, навіть після виходу на пенсію. Та де б і ким, і як би важко вона не працювала – швейну справу так і не полишала, бо дуже вже любила шити. Разом із чоловіком Никодимом Андрійовичем побудували дім, виростили та виховали трьох чудових дітей – двох синів-соколів і донечку. Хоча не мали великих статків, але жили в мирі, любові і злагоді та, нажаль, на 89 році Никодим Андрійович пішов з життя. Це була важка втрата для жінки, але діти не дали «пасти духом» мамі та всіляко її підтримували.

 Нині за великим дружнім сповненим любов’ю та теплотою родинним столом Ганна Волковінська збирає своїх дітей, онуків, правнуків і праправнучка.

 Від щирого серця вітаємо Ганну Філімонівну з таким поважним Днем народження, з 100-річним ювілеєм! Вклоняємося Вашій життєвій мудрості та багатому досвіду. Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, родинного затишку, мирного неба та спокою і щоб 101 день народження Ви відзначали разом зі своєю великою родиною у вільній, мирній, процвітаючій Україні.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора