Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2023 11:45
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

З 18 по 20 лютого 2014 року в центрі Києва розстріляли активістів Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. Студенти, програмісти, художники, підприємці, вчителі та водії, лікарі і журналісти вийшли на Майдан, аби висловити свій протест і показати, що проросійському режиму в Україні не місце. 9 років тому Герої Небесної Сотні стали першими жертвами російсько-української війни, а Майдан – першою її битвою і першою Перемогою.

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в фоє книгозбірні експонується книжкова виставка-досьє «Небесна Сотня – Ангели свободи», яка  присвячена 9-ій річниці перемоги Революції Гідності та подальшому героїчному спротиву українців, зокрема року з часу повномасштабного вторгнення росії. Організатори виставки акцентують увагу на одній із головних подій потужного опору окупантам – битві за Київ. Вона завершилася ганебною поразкою окупантів і блискучою перемогою Сил оборони України та цивільних українців, які підтримували своїх оборонців у тилу.

Для 10-х класів ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит», спільно з вчителем історії Сергієм Сачуком була проведена година пам’яті «Лютий: грані незламності». На заході перед юнаками та дівчатами було розкрито передумови зародження Євромайдану та його перебіг, історичне підґрунтя революційних процесів, цінності та ідеї, які відстоювали мітингувальники, а також його наслідки та подальші події в Україні.

Ніщо не завадить поступу України до свободи, незалежності та європейського вибору її громадян. Події 20 лютого стали кульмінацією Революції Гідності. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від багатовекторності у зовнішньо політичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя. Ми маємо це пам’ятати.

Герої не вмирають! Вони згори тримають небо над Україною!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора