Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для помічників міського голови та діловодів провели навчання з питань цивільного захисту

Дата: 22.02.2023 17:00
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Сьогодні спеціалісти Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області, а саме завідувач Уманських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності III категорії Олександр Гребьонкін та майстер виробничого навчання курсів Олександр Борисов провели функціональні навчання та перевірку знань в сфері цивільного захисту помічників міського голови в селах і діловодів, уповноважених здійснювати консультативні функції з питань цивільного захисту.

 Навчання охопило широке коло питань, пов’язаних із забезпеченням цивільного захисту. Насамперед, слухачів було ознайомлено з усіма організаційними питаннями діяльності консультативних пунктів з питань цивільного захисту, нормативно-правовою базою щодо призначення, порядку їх створення та функціонування. Також були доведені заходи захисту населення в умовах воєнного стану. А саме: порядок забезпечення заходів цивільного захисту, організацію оповіщення та інформування населення про загрозу повітряної тривоги, порядок дій під час артилерійського обстрілу (бомбардування), мінної небезпеки чи при радіаційно-хімічній небезпеці, порядок укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту, особливості здійснення евакуації населення та багато іншого.

 Проведено й перегляд відеороликів щодо мінної небезпеки, а також надання першої невідкладної домедичної допомоги при зупинці серця.

 Слухачами курсу було відпрацьовано індивідуальні завдання, дано відповіді на питання спеціальних підсумкових тестів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора