Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні минають роковини від дня трагічної смерті в зоні АТО нашого земляка – Петра Кізіма

Дата: 03.03.2023 09:00
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Кізім Петро Анатолійович  народився 3 червня 1991 року в с. Олександрівка Маловисківського району Кіровоградської області. Після смерті батьків переїхав на постійне місце проживання у сім’ю тітки в смт.Цибулів Монастирищенського району. В багатодітній сім’ї Кізімів виховувалось шестеро дітей.

У 2011 році був призваний на строкову військову службу до лав Збройних сил України. Переїхавши до Цибулева Петро пішов працювати на цукровий завод, одружився, згодом в сім’ї народився син Андрійко...

Одразу ж після оголошення антитерористичної операції 14 березня 2014 року був мобілізований у 72-у окрему механізовану бригаду. Майже протягом року брав участь в антитерористичній операції в районі в м. Щастя. Під час виконання чергового бойового завдання 3 березня 2015 року автомобіль, в якому з бойовими побратимами перебував Петро підірвався на фугасній міні. Ще двоє військових дістали поранення, було знищено автомобіль ЗИЛ-131. Обстріл здійснено з району 3,5 км на захід від с.Первомайське (балка Глибока).

 Під час проходження військової служби, бойових дій в АТО Петро зарекомендував себе дисциплінованим, порядним, доброзичливим, безкорисливим, він міг підтримати у скрутну хвилину добрим словом, за потреби був готовий будь-кому прийти на допомогу. Він завжди був на передовій, не згинаючись під кулями і мінометними обстрілами. Ціною власного життя, захищав територіальну цілісність своєї держави, а також мир і спокій своїх співвітчизників.

Загинув 3 березня 2015 р. під час перевезення продуктів на автомобілі ЗІЛ-131 до взводного опорного пункту в районі с. Гранітне Донецької області. Вантажівка була обстріляна з РПГ диверсійно-розвідувальною групою незаконних збройних формувань.

11 березня 2015 року похований на кладовищі селища міського типу Цибулів Монастирищенського району Черкаської області.

Залишилися дружина та син.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Петро був справедливою, мужньою, чесною людиною. Світла пам’ять про відважного Героя, який віддав своє життя за нашу свободу, незалежність і мирне небо залишиться в наших серцях назавжди.

Віддамо гідну шану та згадаємо теплим словом Петра Кізіма – молодого хлопчину, Героя України!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора