Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тримаємо культурний фронт разом

Дата: 03.03.2023 15:37
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Після повномасштабного вторгнення окупантів на територію миролюбивої України кожен свідомий українець має вибір: або ти в Збройних Силах України, або безупинно допомагаєш Збройним Силам України. Адже саме нашим відважним захисникам ми завдячуємо за кожен світанок. Сила народу – в його єдності, а українська культура неодмінно вистоїть під натиском ворога та зуміє зберегти своє багатство і самобутність.

2 березня 2023 року у Іллінецькому міському Будинку культури відбулася благодійна мистецька акція "Пісні незламності та волі" з циклу "Культурний фронт України на шляху до Перемоги" за підтримки Вінницького обласного центру народної творчості. Це грандіозне дійство зібрало шанувальників і прихильників талантів як місцевих творчих колективів та виконавців, так і з сусідніх областей, які своїм виконанням патріотичних пісень подарували глядачам незабутні емоції та враження, поринувши в світ музичного мистецтва.

Цього разу формат заходу був неординарним, кожен представлений художній номер був яскравою окрасою програми.

Приємно відзначити, що на дану благодійну мистецьку акцію був запрошений народний аматорський фольклорно-обрядовий колектив «ВИШУКАНКА» Бачкуринського сільського Будинку культури Монастирищенської міської ради (худ. керівник Олена Романова), які своїм виконанням продемонстрували, що українська народна пісня здатна зачепити найпотаємніші струни нашого серця та який добавив особливого колориту даному заходу.

Вишуканці були нагороджені дипломом Управління культури і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації, департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницького обласного центру народної творчості, центру культури та естетичного виховання Іллінецької міської ради за збереження і популяризацію української національної культури.

Окремо хочемо висловити подяку директору центру культури та естетичного виховання Іллінецької міської ради Миколі Федоровичу Романову за високий професійний рівень організації цього заходу та за запрошення нашого колективу. Усі присутні насолодилися піснею, поезією та музикою, адже все це, що від душі та істинно рідне серцю українця, проймало до сліз усіх, об’єднуючи вірою, що ми особлива та сильна нація, йдемо вірною дорогою до Перемоги під єдиним мирним небом. І щиро віримо, що вже скоро українські пісні зазвучать по-новому – пісні України, яка перемогла окупантів.

Свято творчості, яке пройшло у стінах будинку культури м. Іллінці у надзвичайно теплій, високодуховній атмосфері, залишиться у пам‘яті кожного, хто став учасником дійства.

Поїздка нашого народного аматорського фольклорно-обрядового колективу «ВИШУКАНКА» відбулася за ініціативи та сприяння міського голови Олександра Тищенка.

Тримаймо стрій!

Віримо в Збройні Сили України!

Разом до Перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора