Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Герої не вмирають... 9 березня – річниця вшанування загиблого Героя Юрія Полонського

Дата: 09.03.2023 10:52
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

9 березня минає рік, як трагічно загинув захисник України Юрій Анатолійович Полонський – солдат-навідник 2-ої мінометної батареї 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запоріжців.

Юрій народився 6 травня 1969 року в с. Нове Місто. Після закінчення Новоміської школи №2 у 1984 році вступив до Монастирищенського професійного училища №25 на електрозварника. Він був працьовитим і не цурався будь-якої роботи. Так, під час літніх канікул, щоб не байдикувати, підпрацьовував помічником комбайнера. А по закінченню училища влаштувався на роботу в колгосп імені Карла Маркса помічником коваля. Робота в кузні захопила та закохала в себе молодого чоловіка. Тож невдовзі він відкрив власну кузню і почав приймати замовлення з різних куточків України. Він створював своїми руками різноманітні загорожі, ворота, старовинні мечі, одяг і чимало інших унікальних й неймовірних виробів. Потім була служба в армії.

У 2002 році Юрій Полонський одружився. З дружиною Антоніною виростили та виховали двоє дітей – донечку Уляну та сина Дениса.

Юрій був чудовою людиною – доброю, щирою, щедрою, завжди готовою прийти на допомогу. Про нього говорили, що він майстер на всі руки, бо за щоб не брався, все вдавалося. Любив малювати, вирощувати квіти, дерева, створювати незвичні квіткові експозиції. Захоплювався духовною літературою і своїм прикладом показував, що в житті головне не гроші, а любов та улюблена робота. Працюючи у спорткомплексі, він не лише викладав для дітей бойове мистецтво, а й допомагав їм ставати сильнішими духовно та вирішувати життєві проблеми.

У Юрія Полонського було багато планів на життя, він хотів багато чого ще зробити… Але з початком повномасштабного російського вторгнення відклав всі плани на майбутнє та разом із братом Леонідом пішли на фронт, щоб врятувати майбутнє України.

9 березня внаслідок вогнепально-осколкових поранень, вірній військовій присязі та Батьківщині, Воїн загинув.

12 березня Монастирищенська громада провела в останню дорогу мужнього Героя. 19 березня Указом Президента України Володимира Зеленського за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрія Полонського відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Дякуємо за найбільшу жертву, свідомо віддану своїй державі. Низький уклін та вічна пам’ять Воїну, який до останнього подиху захищав право кожного громадянина нашої держави жити у вільній Україні!

Герої не вмирають, вони живуть у серцях українців!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора