Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна пам’ять Герою -земляку: річниця загибелі воїна Кравченка Олексія Васильовича

Дата: 10.03.2023 08:56
Кількість переглядів: 912

Фото без опису

Сьогодні, 10 березня, минає рік з дня загибелі у російсько-українській війні військовослужбовця, уродженця села Княжики, молодшого сержанта Кравченка Олексія Васильовича.

Олексій Васильович народився 29 березня 1978 року в селі Княжики Монастирищенського (нині Уманського) району Черкаської області.

Навчався у Княжиківському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, закінчив школу в 1995 році. Після навчання проходив військову службу в місті Біла Церква.

Працював у колгоспі фуражиром, трактористом, слюсарем з ремонту автомобілів у «Паритет – Сервіс». Був майстром на всі руки, мав чудовий талант будівельника.

З грудня 2019 року працював слюсарем у Монастирищенській дільниці Жашківського відділення ПАТ «Черкасигаз».

26 лютого 2022 року призваний на військову службу по мобілізації до лав Збройних сил України. Від ворога захищав свою родину та Батьківщину у складі окремої механізованої бригади імені князя Констянтина Острозького Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України.

Олексій Васильович загинув 10 березня 2022 року в результаті артилерійського обстрілу позицій на Світлодарській дузі в Донецькій області.

Похований на батьківщині в селі Княжики. Без чоловіка залишилась дружина Оксана, без батька – троє дітей.

Указом Президента України Володимира Зеленського від 24 квітня 2022 року № 272 Кравченка Олексія Васильовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) – «За особливу мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Олексій Кравченко назавжди залишиться в серці кожного з нас як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України.

 Вічна слава Герою-земляку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора