Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спомин назавжди залишиться в серцях: річниця загибелі Героя Сайчука Дмитра Анатолійовича

Дата: 11.03.2023 09:05
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Сьогодні, 11 березня, минає рік, як під час відбиття повномасштабної збройної агресії рф обірвалося життя капітана 1 рангу Збройних сил України Сайчука Дмитра Анатолійовича.

Захисник України народився 12 листопада 1981 року в селі Летичівка. Закінчивши 8-й клас Монастирищенської середньої школи № 1, Дмитро поїхав вчитися до Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. 24 вересня 1996 року склав присягу на вірність народу України.

Потім вступив в Одеський інститут Сухопутних військ на факультет розвідки, згодом – до Національної академії оборони України.

Дмитро брав участь у складі підрозділу Збройних сил України в миротворчій місії в Іраку, Афганістані та військових операціях в більше ніж 10 країнах. Після повернення з миротворчої місії проходив службу у 73-му морському центрі спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого (м. Очаків, Миколаївська обл.).

З 2014 року брав активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей. Дмитро пройшов найгарячіші точки: бої за Дебальцеве, Іловайський котел, Донецький аеропорт.

Загинув Дмитро Сайчук 11 березня 2022 року під Бородянкою під час виконання бойового завдання у віці 40-а років. Похований  в м. Києві на Алеї Слави.

Нехай навічно закарбується у пам'яті нащадків ім'я Дмитра Анатолійовича Сайчука та всіх захисників, які загинули за майбутнє, за мирне небо над Україною. Адже допоки ми живі – житиме пам'ять про Героїв усіх поколінь. Житиме вічно, житиме в наших серцях, бо Герої не вмирають.

Вічна та світла память Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора