Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всією скорботною громадою попрощалися із загиблим захисником Андрієм КОВБАСЮКОМ

Дата: 11.05.2023 14:10
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Цей травень у нашій громаді омитий гіркими сльозами… Жорстока війна веде свій кривавий лік. Забирає найкращих – сміливих, мужніх, справжніх. Тих, хто всім серцем любив Україну та здобував для неї вільне майбутнє. Тих, хто ціною власного життя зупиняє рашистських окупантів.

У нашій громаді знову гірка втрата – сьогодні у селі Бачкурине попрощалися із Героєм Андрієм КОВБАСЮКОМ, сміливим військовослужбовцем, який, виявивши стійкість і мужність, загинув 6 травня 2023 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Бахмут Донецької області.

Загиблого Героя земляки зустрічали «живим коридором», схиливши голови у скорботі. Віддати останню шану та попрощатись із захисником прийшли рідні, близькі, друзі та знайомі, представники влади, а також бойові побратими.

На подвір’ї Героя людно. Зійшлися усі, щоб віддати шану загиблому воїну.

Море квітів засвідчують повагу, вдячність і тугу за тим, чия душа летить в інші світи.

Ковбасюк Андрій Дмитрович народився 13 грудня 1993 року в с. Бачкурине Монастирищенського району.

Андрій виховувався в багатодітній сім'ї – мав дві сестри та два брати. Рано втратив маму, але з дитинства любив рідну землю та свій народ.

У 2000 році Андрій вступив до 1 класу Бачкуринської середньої школи. Після закінчення 9 класу у 2009 році вступив до Київського енергетичного технікуму й отримав спеціальність «енергетик».

Закінчивши технікум, навчався в Монастирищенському професійному ліцеї, де отримав спеціальність «зварювальник».

Останнім часом Андрій Ковбасюк працював у торговій мережі АТБ – старшим охоронником. Життя Андрія налагоджувалося, але війна внесла свої корективи й восени 2022 року молодий чоловік став на захист нашої держави від злісного ворога. Був сапером інженерно-саперного взводу. За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно з позитивної сторони. Функціональні обов’язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег по службі. Але під час виконання чергового бойового завдання молоде життя обірвалося…

З пекучим болем у серці, на колінах, низько схиливши голови, проводжали мешканці громади Героя у останню путь. Солдата Андрія Ковбасюка похоронили з військовими почестями на сільському кладовищі у Бачкурині під звуки залпу збройного салюту.

Труна була покрита Державним Прапором, який потім передали родині військовослужбовця, як символ його героїзму та відданості своїй державі.

Спочивай з миром, дорогий наш Захисник. Хай рідна монастирищенська земля буде тобі пухом.

Тепер Андрій Ковбасюк стане у стрій Небесного війська та вже з неба разом із побратимами захищатиме нас і Україну. А ми завжди пам’ятатимемо про його подвиг. І діти наші будуть пам’ятати, тому що Герої не вмирають, доки живе пам’ять про них.

Нехай же наша пам’ять не зрадить наших Героїв, не дасть забути нам і майбутнім поколінням ціну свободи, незламності та єдності українського народу.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять і слава українському воїну Андрію Дмитровичу Ковбасюку, який захищав Батьківщину та кожного з нас…

Серце воїна зупинилось, але Герої не вмирають!

Вічна біль. Вічна пам’ять і вічна слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора