Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині пом’янули жертв Поперечного Яру

Дата: 29.05.2023 11:43
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

29 травня – День пам’яті жертв Поперечного Яру.

У травні 1942 року нацисти розстріляли тисячі мирних людей єврейського походження.

На місця поховань, де встановлені пам’ятні  знаки, цього дня прийшли вшанувати невинних жертв та покласти квіти  міський голова Олександр Тищенко із заступниками, старости і помічники міського голови, громадськість.

Також, в цей день, поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голокосту в с.Долинка -  фашисти тут розстріляли 12 підлітків – євреїв із Цибулева, та до пам’ятного знаку  в с.Терлиця - у роки Другої світової війни 95 мирних жителів Терлиці єврейської національності загинули мученицькою смертю від рук нацистів.


Всі присутні схилили голови перед священною пам'яттю тих, хто став жертвою людського свавілля, жорстокої ідеології, яка несе в собі фанатизм, расизм, нацизм, упередження і брехню.

Зараз, у ХХІ столітті, ми знову бачимо повторення таких жахіть на нашій землі, які вчиняють росіяни – розстріли та масові поховання українців.

Сьогодні рашисти, наслідуючи нацистів, заявляють про «розв’язання українського питання» подібно до гітлерівського «розв’язання єврейського питання», а вигаданий у російській федерації «антифашизм» став прямою загрозою для євреїв у сучасній Україні. Російськими варварами були обстріляні єврейські цвинтарі, синагоги, навіть Бабин Яр. Жорстокі масові вбивства людей рашистами, вчинювані ними фізичні й моральні тортури, намагання спалити тіла, щоб приховати свої злочини, як свого часу, відчуваючи наближення поразки, робили нацисти.

 

Ми  маємо  пам’ятати, що  мир  можливий тільки після того, як Україна переможе у війні, а всіх рашистських злочинів буде належно покарано – так, як колись було покарано нацистських злочинців.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора