Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Родині загиблого Героя Монастирищини вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня

Дата: 06.06.2023 12:25
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Сьогодні міський голова Олександр Тищенко та начальник Четвертого відділу Уманського РТЦК та СП Руслан Бадзьор вручили родині загиблого військовослужбовця Павла Ковальського орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким, відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського, Воїна нагороджено посмертно. Павла Олеговича відзначено за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни.

Уродженець села Хейлове (Петрівка) Павло Олегович Ковальський був висококласним будівельником та майстром із ремонтних робіт, а одним із улюблених захоплень чоловіка стала столярна справа. Останні роки разом з братом Павло працював у Одесі на будівництві. А коли розпочалася повномасштабна війна, не вагаючись ні миті, повернувся до рідної Монастирищини, аби стати на захист рідної країни від російського агресора. Спершу Павло ніс варту на блок-посту в селі Бачкурине, а коли прийшла повістка, був мобілізований до ЗСУ.

Служив Павло Олегович у взводі зв’язку танкового батальйону телефоністом – лінійним наглядачем.

Павло Ковальський пішов із життя 27 вересня в результаті поранень, отриманих під час бойових дій на Донецькому напрямку…

Вічна та світла пам’ять Герою Монастирищини!

Герої не вмирають, вони продовжують жити в серці кожного українця!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора