Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники із Монастирищини взяли участь у Форумі «Громадський бюджет. Перезавантаження»

Дата: 06.06.2023 16:58
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

2 червня в Києві відбувся Форум «Громадський бюджет. Перезавантаження». Учасниками стали 65 представників громад України, які завітали до столиці з однією метою: обговорити перезапуск одного з найбільш ефективних інструментів громадської участі. Монастирищенську громаду на Форумі представили начальник фінансового управління Оксана Недогода та начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального та сільського господарства Ольга Балла.

У межах Форуму учасники презентували найкращі практики громадського бюджету та шкільного громадського бюджету, а також обговорили головні виклики на шляху до їхнього перезапуску.

«Головна відмінність громадського бюджету від інших інструментів громадської участі – у можливості побачити результат. Кілька років тому ми могли чути нарікання від мешканців: мовляв, поки ми платимо податки, влада бездіє. Розвиток громадського бюджету дав можливість поставити собі питання: «А що я зробив/ла для покращення своєї громади?». Тепер кожен мешканець став відповідальним за благоустрій власної домівки», – зазначила під час Форуму Олександра Радченко, координаторка компоненту «Е-демократія» в Програмі EGAP.

Громадський бюджет змінює мислення та будує міцне громадянське суспільство. Саме тому громадськість має активніше долучатися до змінотворення на місцях!

Форум проведено в межах швейцарсько-української Програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора