Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стан енергосистеми України

Дата: 31.07.2023 13:00
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

  • споживання на вихідних було значно нижчим, ніж у робочі дні;
  • у серпні ще більше енергоблоків буде у ремонтах, тому виробництво електроенергії зменшиться;
  • через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 402 населені пункти.

ДЕТАЛЬНІШЕ:

Серпень прогнозується найбільш складним для енергосистеми через подальше виведення у ремонти деяких енергоблоків. Це суттєво зменшить доступний обсяг потужностей для покриття споживання. Компенсувати їх можна буде частково через імпорт електроенергії з Європи, а також економне використання електроенергії споживачами. Наразі обмеження споживання не прогнозується.

СПОЖИВАННЯ

Споживання у суботу та неділю було нижчим, ніж у робочі дні. Це характерно для вихідних.

Найбільше споживання припадало на вечірні години. Це найскладніший час для енергосистеми, яка відновлюється після масованих ракетних та дронових ударів росіян, які тривали півроку.

Сьогодні, 31 липня, у робочий день, прогнозується збільшення споживання порівняно з вихідними. Тому, зважаючи на обмежені можливості електростанцій виробляти електроенергію, необхідно економно користуватися електроенергією, особливо у вечірні години.

ЯК ДОПОМОГТИ ЕНЕРГОСИСТЕМІ

Ощадливо споживайте електроенергію:

  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  •  вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Продовжуються ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях. Вони мають максимально відновитися до нового опалювального сезону, коли потреба в електроенергії буде значно вищою. Також йдуть планові ремонти на деяких атомних енергоблоках.

У серпні очікується найбільша кількість енергоблоків у ремонтах. Тому в енергосистемі передбачаються дуже обмежені можливості для покриття високого споживання.

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 10:00 та у вечірні години максимального споживання з 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також з Молдови з 17:00 до 23:00 до 90 МВт.

Експорт відсутній.

МЕРЕЖІ ОБЛЕНЕРГО

Через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 402 населених пункти. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації. Також через негоду є відключення у 18 населених пунктах на Київщині. Відновлення живлення триває.

За інформацією НЕК "Укренерго".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора