Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина попрощалася з Героєм Богданом Тимошенком

Дата: 03.08.2023 14:20
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Сьогодні, 3 серпня, у Монастирищенській громаді провели в останню земну дорогу нескореного Воїна, мужнього Захисника Богдана Ігоровича Тимошенка із села Бачкурине, який віддав своє серце і душу своїй країні.

Квітами стелилася дорога, по якій прямував його кортеж. Ясно світило сонце, але гірко плакало небо і плакали люди, які обабіч дороги зустрічали «живим коридором» свого Героя.

Віддати останню шану Воїну Богдану Тимошенку прийшли сотні мешканців громади, представники влади, військовослужбовці, друзі, близькі, рідні.

Богдан народився 7 жовтня 1994 року в м. Монастирище. Він був єдиною дитиною в сім’ї. У 2008 році помер його батько. Дитячі та юнацькі роки нашого Героя пройшли в селі Бачкурине. Ще зі школи мріяв стати ювеліром, тож по закінченню Бачкуринської середньої школи вступив до Вінницького ювелірного училища. Богдан мав золоті руки і не цурався будь-якої роботи, тому ніколи не сидів без діла. Працював на різних роботах, будував плани на майбутнє, жив, любив.

Але прийшла війна – повномасштабна, жорстока, кривава. 25 лютого цього року Богдана Тимошенка покликала Батьківщина і він, не вагаючись, став на її захист, адже хто, як не Син, захистить свою Неньку-Україну.

Служив оператором відділення радіозв’язку взводу управління розвідувальної роти. Він з честю воював у лавах ЗСУ, бо розумів, що місія його життя – захистити незалежність та свободу України.

28 липня поблизу населеного пункту Урожайне Донецької області в зоні виконання бойового завдання матрос Богдан Тимошенко героїчно загинув, віддавши своє серце і душу службі своїй країні.

Наш земляк обіцяв повернутись. Повернувся… На жаль, «на щиті»… З честю! Він гідно пройшов свій шлях! Шлях Оборонця, шлях гідного Патріота та Сина Своєї Країни!

Місцем вічного спочинку Героя стало Летичівське кладовище, поруч із батьком, де востаннє йому віддали військові почесті. Рідним Захисника вручили Державний Прапор України, який почесна варта зняла з його домовини.

Життя людини є безцінним, душа – безсмертна, а пам’ять про Героя – вічна. Тепер наші новітні Герої разом, десь там, у блакиті неба охороняють нас...

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Богдана. Це гірка втрата та нестерпний біль. Вся громада сумує разом з вами…

Доземно вклоняємося Тобі, ГЕРОЮ, за жертовність і відвагу. Світлої дороги до Янголів – захисників Небесного війська. Царство Небесне і Вічна пам'ять Воїну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора