Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники Монастирищенської громади взяли участь у засіданні обласного оперативного штабу із координації дій щодо своєчасної підготовки громад Уманського району до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років

Дата: 03.08.2023 16:48
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Відбулося засідання обласного оперативного штабу із координації дій щодо своєчасної підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери громад Уманського району до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років

Участь у засіданні штабу взяли й представники Монастирищенської громади. Під час засідання було обговорено про готовність Уманського району до опалювального сезону 2023-2024 років. Зокрема, йшлося про перегляд та затвердження тарифів на теплову енергію, водопостачання та водовідведення відповідно до вимог чинного законодавства, стану розрахунків за комунальні послуги, підготовки водопровідно-каналізаційного господарства та готовності об’єктів комунального майна до сталого проходження опалювального періоду.

Також, спікери зауважили, що 27.07.2023 року набув чинності Закон України № 3220-ІХ від 30.06.2023 року. Цим законом змінено частину першу статті 1 Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» від 29 липня 2022 року №2479-ІХ та ВІДМІНЕНО мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії для потреб бюджетних установ та інших споживачів з 27.07.2023 року.

Також було заслухано представників комунальних підприємств району та представників органів місцевого самоврядування. Визначено коло проблемних питань і першочергових завдань, які потребують вирішення, адже якісна робота по підготовці гарантує стабільне функціонування об’єктів житлово-комунального господарства в новому опалювальному сезоні.

Наголошуємо, що своєчасна та повна оплата абонентами за спожиті житлово-комунальні послуги, погашення існуючої заборгованості є основним джерелом грошових надходжень комунальних підприємств та запорукою якісної та швидкої підготовки до опалювального сезону та стабільного його проходження.

Ризиком стабільної роботи під час опалювального сезону залишаються атаки російської федерації на об'єкти критичної інфраструктури.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора