Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Школа пана Світлофора

Дата: 04.08.2023 13:00
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Щорічно 5 серпня світова спільнота відзначає подію, яка для багатьох проходить непомітно, проте є надзвичайно важливою. І це Міжнародний день світлофора.

       Дата вибрана не випадково, адже 5 серпня 1914 року компанія American Signal Company встановила першу в світі систему світлофорів.

       Попередник сучасних світлофорів мав тільки два кольори: зелений і червоний. У ньому також був передбачений звуковий сигнал, гучний звук який попереджав про зміну кольору. Також він допомагав поліції і пожежникам в разі виникнення надзвичайної ситуації контролювати сигнали.

       Першим світлофорам був потрібний спеціальний інспектор для управління пристроєм, який розташовувався в найближчій будці.

Нагадаємо, що перший триколірний світлофор був винайдений в 1920 році Вільямом Поттс, поліцейським з Детройда штат Мічіган.

       Перший світлофор в Україні був встановлений в 1936 році у Харкові.

       До Міжнародного дня Світлофора в Монастирищенській бібліотеці для дітей проведено для відвідувачів книгозбірні гру-подорож: "Школа пана Світлофора". Дітки граючись повторили правила дорожнього руху.

       Тож маємо нагоду відсвяткувати День світлофора, а наша невеличка підбірка книжок допоможе батькам навчити діток правилам безпечного поводження на вулиці.

        Будьте уважними на дорогах та дотримуйтесь сигналів світлофора! Чекаємо в бібліотеці!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора