Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перед тим, як подати заяву єМалятко та зареєструвати народження дитини, потрібно визначитися з прізвищем, ім'ям та по батькові малюка

Дата: 07.08.2023 14:00
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Перед тим, як подати заяву єМалятко та зареєструвати народження дитини, вам потрібно визначитися з прізвищем, ім'ям та по батькові малюка.

Основні правила:

Дитина завжди матиме прізвище своїх батьків. Якщо у тата і мами різні прізвища, за їхньою згодою дитині присвоюється прізвище одного з них. Також можна присвоїти подвійне прізвище: у заяві єМалятко самостійно слід зазначити, яке прізвище буде першим.

  •  Подвійне прізвище завжди записується через дефіс.

 Ім'я малюка вибирається самостійно. Дитині можна дати не більше двох імен.

  •  Подвійне ім'я потрібно записувати через дефіс.

 По батькові дитини завжди утворюється від імені батька. Якщо у тата подвійне ім'я, то по батькові дитині присвоюється за одним з них на вибір батьків.

  •  По батькові може утворюватися згідно національних традицій або не присвоюватися взагалі лише якщо мама і (або) батько дитини є представниками національних меншин.

 Якщо заяву єМалятко подає одинока мама, інформація про батька дитини записується з її слів. Прізвище та громадянство умовного батька буде таке ж як у мами, а ім'я та по батькові можуть бути будь-якими. Відтак, дитина матиме прізвище мами, а по батькові дитини утворюватиметься від імені чоловіка, якого мама вказала батьком.

Прізвище, ім'я та по батькові дитини, які вказуються у заяві єМалятко, вносяться до свідоцтва про народження.

До питання вибору імені для своєї дитини рекомендується підходити помірковано та з величезною серйозністю, адже ім'я може залишитись з людиною на усе життя і частково формуватиме її сприйняття іншими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора