Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зв'язківець бригади #ЧервонаКалина на псевдо Актор розповів про перехвати ворожої інформації та важливість професії.

Дата: 10.08.2023 10:00
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Координують оборонні та штурмові операції війська, дізнаються про плани ворога та прослуховують росіян. Так про роботу свого підрозділу розповідає зв’язківець бригади “Червона калина” Богдан на псевдо Актор. 

Без зв’язківця жоден підрозділ не працюватиме ефективно”

“Роботу зв’язківців часто дуже знецінюють. Не наділяють її увагою. Але без зв’язківця жоден підрозділ, жодна бригада не буде працювати ефективно. Це робота, яку ніхто не бачить збоку”, — каже Богдан.

Військовослужбовець Нацгвардії – зв’язківець, має звання сержанта. В армію, розповідає, пішов 2020 року. Після завершення строкової служби підписав контракт.

“У мене вся сім’я зв’язківців. Вчився, цікавився тим, до батька на роботу ходив. На зв’язківця потрапив випадково. Коли проходив в частині КМБ, прийшов командир і вибрав кількох людей, які щось тямлять”.

Зв’язківці координують оборонні та штурмові операції війська, каже Актор, передають інформацію від бійців на позиціях до командирів. Окрім цього, прослуховують російських військових.

“Ми постійно моніторимо та прослуховуємо їх радіостанції, записуємо важливі перехоплення. По них ми дивимось, коли починається якийсь рух, зліт дронів, і ми завчасно можемо вживати якісь заходи. По перехопленнях – звичайні цифри 56, 23. Протягом кількох днів ми визначаємо, що ці цифри означають. Якщо якась група піхоти висунулась, вони сказали попередню команду 23, так і вираховуємо”, — розповідає Богдан.

Якщо телефон увімкнений, вони бачать скупчення”

На Донеччині, каже Богдан, їхнє перехоплення допомогло гвардійцям завчасно підготуватись до оборони.

“Дізналися про штурм нашої бригади. Танчик заїхав, дві БМП по боках, і вони почали штурмувати. Танчик підбили, він відкотився в посадку, і БМП підбили, й іншу підбили”, — каже “Актор”.

Служити Україні та працювати на перемогу допомагає особлива мотивація, каже Богдан.

“Бажання змінити свою країну. Є велике бажання, щоб мої діти вже жили у вільній, сильній державі, до якої ніхто не буде лізти”.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора