Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина попрощалася із загиблим Героєм-земляком Миколою ЯСІНСЬКИМ

Дата: 10.08.2023 12:49
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Війна, яка триває вже десятий рік приносить знову і знову горе, біль і смуток в наші родини... Вкотре Монастирищина в сльозах хоронить вірного сина України Ясінського Миколу Васильовича із села Попудня.

Народився Микола Васильович 23 вересня 1970 року в селі Попудня. Тут пройшло його дитинство та шкільні роки. У 1987 році Микола Ясінський закінчив Попуднянську школу. З 1988 по 1990 рік проходив військову службу в армії прикордонником. Довгий час працював водієм у ТОВ « Шевченківське».

Разом із дружиною Наталією Михайлівною виростили та одружили доньок Олену та Оксану.

Війна для Миколи Ясінського розпочалася ще у 2015 році, коли він брав участь в антитерористичній операції у м. Горлівка Донецької області. У 2016 році Микола Васильович повернувся до мирного життя й із сім’єю будував плани на майбутнє.

Широкомасштабне вторгнення ворога на рідну землю змусило Миколу Ясінського знову взяти до рук зброю. Чоловік був мобілізований 13 лютого 2023 року до лав ЗСУ головним сержантом, командиром першого протитанкового відділення протитанкового взводу.

Військовий стояв за Україну та мав великі плани на майбутнє, на щасливе життя у незалежній Україні. Завжди заспокоював рідних, що все буде добре. Та, на жаль, не дочекався тих днів. 6 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Васюківка Бахмутського району Донецької області в зоні виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України Микола Ясінський героїчно загинув.

Така ціна миру і волі, ціна наближення нашої Перемоги! Лише добрі, щирі та теплі слова лунають з уст тих, хто знав Миколу Васильовича. Він завжди був готовий прийти на допомогу, був вірним товаришем та хорошим сім’янином. Звістка про смерть Миколи Ясінського ранила не одне людське серце. Немає слів висловити жаль і тугу за нашим Героєм.

Дорога родина, родичі, друзі, побратими. Від імені всієї Монастирищенської громади прийміть наше глибоке співчуття. Ім’я Миколи Ясінського назавжди залишиться у наших серцях.

Герої не вмирають, світло їхніх душ буде вічним дороговказом для нас.

Слава Україні! Перемога обов’язково буде нашою! Смерть російським окупантам!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора