Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Лукашівському відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання КЗ «ЦНСП» отець Ігор освятив новозбудовану капличку

Дата: 15.08.2023 11:35
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Вчора, 14 серпня, у день Медового Спасу у Лукашівському відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання КЗ «ЦНСП» відбулося подвійне свято – святкування Маковія і відкриття та освячення православної каплички.

Для мешканців відділення поява на території закладу місця, де можна усамітнитись, щоб помолитися та у молитві звернутись до Господа, стало знаковою подією, на яку вони з нетерпінням чекали.

Як зазначив директор Центру надання соціальних послуг Сергій Шолудько: – «Ідея побудови каплички зародилась іще восени минулого року та цьогоріч завдяки місцевим підприємцям і небайдужим людям її вдалось побудувати». До речі, не лише капличка нині прикрашає двір Відділення, а ще й красива зручна альтанка.

Сергій Шолудько подякував усім, хто долучився до цієї благородної справи – побудови та укомплектування каплички і вручив їм Подяки. А саме: Вадиму Вишнівському, компанії «Кернел» підприємству АФ «Хлібороб» в особі заступника керівника кластера Ігорю Кізяєву, Олександру та Роману Журавлям, Василю Щербатюку, Володимиру та Олександру Музиченкам, Михайлу Левчуку, Ігореві Штиму, Сергію Шудрі, Миколі Орендарчуку.

Міський голова Олександр Тищенко, вітаючи присутніх зі святом, відзначив розвиток центру і подякував всім працівникам і керівнику закладу за їхню самовідданість та турботу.

Чин освячення звершив отець Ігор Штим. Після освячення священнослужитель звернувся до присутніх з пастирським словом, привітав усіх зі святом і подякував кожному за їх добрі справи.

Відразу після освячення люди линули до каплички: хто помолитися, хто поставити свічку за здоров‘я, а хто просто вклонитися Божій Матері.

Також, за доброю традицією, дідусів і бабусь цього дня частували цілющим духмяним медом, смачними маковими пирогами з медовою поливою та іншими смаколиками.

Щиро дякуємо всім за турботу та підтримку людей, для яких Лукашівське відділення стало другою домівкою, а її мешканці – родиною. Бажаємо всім Перемоги, Миру та здоров’я!

Все буде Україна, бо в ній живуть такі добрі та щирі душею люди.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора