Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Можливості служби зайнятості для полегшення умов інтеграції у мирне життя

Дата: 20.10.2023 15:38
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

     За участі психолога Олесі Борець,  начальника відділу взаємодії з роботодавцями Монастирищенського управління Уманської філії Черкаського ОЦЗ Віти Рибчинецької та заступника міського голови Зоряни Заворотної 19.10.2023р. відбулася зустріч із ветеранами війни та учасниками АТО/ООС .

     Фахівці управління детально ознайомили присутніх з послугам служби зайнятості, які допомагають інтегруватися у мирне життя, зокрема відчувши себе роботодавцями  скориставшись урядовою програмою єРобота, в рамках якої учасники та учасниці бойових дій, члени їх сімей, а також особи з інвалідністю внаслідок війни можуть подати заяву на отримання гранту на започаткування або розвиток власної справи від 250 тис. грн. до 1 млн. грн.. Окрім того, другий з подружжя захисника зможе отримати грант 500 тис. грн на розвиток сімейного бізнесу.

        Можливості отримання 50 % фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати за працевлаштування учасників бойових дій та відшкодування роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць за працевлаштованих осіб з інвалідністю до 100,5 тис. грн.

        Отримання ваучера на навчання (перепідготовка за робітничою професією, підготовка на наступному рівні освіти, підвищення кваліфікації, здобуття освіти за іншою спеціальністю). Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера не більше – 26840грн. (10 прожиткових мінімумів).

    Зоряна Заворотна наголосила на важливості забезпечення усіх прав, інтересів та потреб наших героїв, які повертаються з фронту. Адже, на цьому етапі, необхідно знайти застосування собі, набутому військовому досвіду і одночасно відповідати умовам та вимогам сучасного ринку праці. Саме тому ветерани потребують особливої уваги та допомоги на етапі адаптації у мирному житті.

За консультаціями та детальною інформацією про послуги служби зайнятості звертайтеся за адресою: м. Монастирище, вул. Жовтнева, 12А або за тел. 098 326 48 82

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора