Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина простилася з вірним Сином України –  Героєм СЕРГІЄМ МЕЛЬНИКОМ 

Дата: 06.11.2023 13:50
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Немає в світі сильнішого болю, ніж біль від втрати дитини… Ця проклята війна забрала тисячі життів синів та доньок України і продовжує своїми кривавими руками виривати її цвіт, надію, майбутнє… Вона забрала в Монастирищини 60 найкращих Синів – мужніх, сміливих, вірних, нескорених Героїв. Наша матінка-земля, омиваючись кров’ю та сльозами, тримається, тримається на тих, хто віддає за неї свої життя…

Сьогодні, 6 листопада, Монастирищенська громада з пекельним болем в грудях зустріла свого Сина-Героя Сергія Миколайовича Мельника, який до останнього подиху захищав українську землю…

Сергій народився 25 листопада 1975 року в с. Шарнопіль в сім’ї сільських трудівників Миколи Степановича та Галини Федорівни Мельників.  У нього була велика дружня родина – мама, тато та дві сестрички Надія та Тетяна. Навчався в Шарнопільській школі. Він був життєрадісним, дружелюбним юнаком із мріями про велике. По закінченню школи, через рік, у 1993 році, його призвали на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Повернувшись із армії, влаштувався на роботу у колгосп. 1999 році наш Герой одружився. Разом із коханою дружиною Галиною виростили й виховали сина Олександра.

Життя Сергія Мельника було, на перший погляд, ніби звичайним: робота, дім, сім’я, постійні клопоти, якісь проблеми, що раптово виринали, а потім, як і у всіх, поступово десь зникали. Але Сергій Мельник був незвичайним! Бо коли держава покликала свого Сина стати на її захист – він з гордістю та гідністю погодився виконати свій обов’язок. Адже Сергій був не просто громадянином України, він був справжнім Патріотом своєї країни, безстрашним мужнім чоловіком, який не міг залишатись осторонь трагічних подій, що розгорнулись в нашій державі.

У квітні минулого року наший Герой був мобілізований до лав ЗСУ та направлений на військове навчання до Словаччини. Повернувшись із навчання, у складі 118-ї окремої механізованої бригади, наш Воїн вміло застосовував набуті навички на фронті. Він стояв на захисті Батьківщини, на захисті волі та незалежності Української держави, виходячи за межі звичайного громадянського обов’язку.

Сергій був справжнім Героєм, готовим ризикувати своїм життям для того, щоб захистити країну від ворога. 11 жовтня, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області, наш хоробрий Воїн – солдат Сергій Мельник загинув.

Йому назавжди 47…

Сьогодні по встеленій квітами дорозі наш Захисник повернувся додому «на щиті». Віддати шану Герою та провести його в останню дорогу прийшли рідні, близькі, представники влади, побратими, військовослужбовці та небайдужі мешканці громади.

Поховали мужнього Воїна з військовими почестями на сільському кладовищі в рідному Шарнополі. Державний Гімн України, військовий салют супроводжували мить прощання з полеглим Захисником. Синьо-жовтий стяг, що огортав домовину Сергія, як найбільшу цінність, військові передали рідним Героя.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям, всім тим, хто знав і любив Сергія. Ваша втрата невимовно болюча, і ми разом з вами переживаємо цей важкий час. Нехай спогади про Сергія Мельника, як справжнього Героя та відданого Сина України, допоможуть вам подолати цей біль.

Світла пам'ять про нашого Героя назавжди залишиться в наших серцях, в наших душах, в наших спогадах.

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора