Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Минає рік з того трагічного дня, та біль не вщухає…

Дата: 21.11.2023 08:27
Кількість переглядів: 161

Фото без опису

Сьогодні, 21 листопада, рівно рік, як перестало битись серце нашого Героя Василя Миколайовича Горбача. Йому було лише 24. Він захищав кожного з нас. Його подвиг не зітреться часом. Його ім’я навіки у наших серцях.

Василь Горбач народився 13 лютого 1998 року в селі Богдан Закарпатської області. Згодом родина переїхала на Черкащину, у село Шабастівка, де й пройшли дитячі та шкільні роки нашого Героя. У 2005 році пішов до першого класу Шабастівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Після закінчення 9-го класу вступив до ДНЗ «Монастирищенський професійний ліцей», опанував професію механіка. Певний час працював трактористом в рідному селі, згодом переїхав до Києва, де влаштувався на роботу у ТОВ «ЮТЕКА».

Василь був єдиною дитиною і мама у нього була одна, і для неї він цілий світ був ладен прихилити, лиш би ненька усміхалась, лиш би щасливою була.

Наш Герой ніколи не цурався роботи. Адже знав, що ніщо просто так не дається, щоб чогось досягнути, потрібно старанно та наполегливо працювати. Він не був марнотратом, навпаки, відкладав із кожної заробленої гривні кошти на ремонт будинку, у якому проживав разом із мамою, та на мрію – власний автомобіль.

У 2020 році наш Захисник прийняв важливе для себе рішення – підписав контракт із ЗСУ і пішов захищати країну. Він ніколи ні на що не скаржився: ні на службу, ні на умови, ні на втому (напевно, просто не вмів). Завжди в розмовах із рідними говорив, що все добре і навіть краще. Навіть після 24 лютого 2022 року Василь в жодній із розмов із мамою не показував свого занепокоєння чи страху, лише повторював, що все буде добре. Він дуже хотів захистити неньку від усіх незгод та убезпечити її від лихого. Але, на жаль, сталось непоправне...

21 листопада 2022 року поблизу населеного пункту Вільне Поле Донецької області наш Герой, старший механік-водій танкового взводу танкової роти танкового батальйону 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, загинув при трагічних обставинах.

1 грудня 2022 року старший солдат Василь Горбач повернувся до рідного дому… Знайомими вулицями Монастирищини, по встеленій живими квітами дорозі, «на щиті» наш Герой повернувся до Шабастівки. Поховали Василя на місцевому кладовищі у рідному селі. Того дня востаннє нашому земляку віддали військові почесті.

29 серпня 2023 року, в День пам’яті загиблих Захисників України, ім’я відданого Сина України Василя Горбача увіковічено на Алеї Слави Героям Монастирищини.

Минув рік з того трагічного дня, та біль не вщухає…. Добрий, світлий спомин про Захисника Василя Горбача сильніший за смерть, і він назавжди у нашій пам’яті.

Світла пам’ять, честь і шана нашому Герою, низький уклін за те, що захищав рідну Батьківщину і кожного з нас.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора