Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Народжені бути вільними

Дата: 22.11.2023 10:30
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Осінньо-зимові дні 2013-2014 рр, пережиті Україною, назавжди змінили світ. Показали хто насправді нам друг, підтвердили – хто одвічний, ненависний ворог.

Рівно 10 років тому на Майдан Незалежності в Києві вийшли люди, щоб висловити свій протест проти рішення тодішньої влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє.

До Дня Гідності і Свободи Монастирищенська публічна бібліотека спільно з вчителями Монастирищенського професійного ліцею підготували та провели історичну годину: «Пам’ять веде нас в майбутнє» для учнів груп №271 та 272 цього навчального закладу. Учасникам заходу бібліотекар розповіла історію Помаранчевої революції та Революції Гідності, їх головного учасника – народу України, який сьогодні, як і тоді відстоює своє право бути вільним і незалежним. Учасник бойових дій, вчитель Дмитро Діденко, який в числі перших став на захист нашої країни від агресора, розповів про свій бойовий досвід з російськими військами, про спілкування з місцевим населенням на сході України. З великою увагою і щирим інтересом слухали хлопці розповіді гостей, переглядали відео про буремні події на Майдані 2013-2014рр..

Майдан – це дух, що тіло рве до бою й жодними золотими батонами, купленими тітушками, беркутівцями, руцькімі мірамі та єлейними обіцянками його не спинити.  Наш одвічний ворог ніколи не зрозуміє бажання українців бути вільними й ніколи цього не матиме. Тому він приречений на рабство, вічний морок та поїдання злом. Боротьба триває.

Вдячні всім, хто нашу Гідність і Свободу виборював тоді й виборює зараз. Нехай добрі сили неба й землі охороняють вас на всіх ваших дорогах й разом зі світлим небесним воїнством допомагають бити ворога та гнати з нашої землі!

Світла пам’ять достойним синам та дочкам нашої землі, які віддали життя за Україну!

    Слава Україні!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора