Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Голодомор: пам'ять во спасіння

Дата: 22.11.2023 16:50
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Кожної четвертої суботи листопада у віконцях українських домівок запалюються свічки - так ми згадуємо людей, які були знищені внаслідок Голодомору 1932 - 1933 років.

      На жаль, Україна відчула на собі все жахіття антилюдської політики, в результаті якої було згублено мільйони безневинних життів. Голодомор 1932-1933 років - це страшний злочин проти людства, про який ми повинні завжди пам'ятати та публічно засуджувати, щоб не допустити подібних катастроф у майбутньому.

     До 90-х роковин пам'яті жертв голодомору, в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку-скорботу: "Світ мовчав...І загинули мільйони!" та проведено для учнів 7-Б класу (вчитель Фариба Ірина Альтусівна) та 7-А класу (вчитель Кривонос Наталія Павлівна) Ліцей "Успіх" Монастирищенської міської ради Черкаської області, годину пам'яті: "Голодомор: пам'ять во спасіння".

       Під час заходу бібліотекар розповіла дітям проте, чому стався голодомор, ознайомила учнів зі спогадами очевидців тих подій, які відбувалися на території і нашої Монастиришини. Діти знайомились з поняттями - "геноцид", "голод", жертви "голодомору", "колективізація", "розкуркулення", "закон про п'ять колосків", "місця масового поховання"...

      На завершення зустрічі учасники заходу розглянули книги, які розповідають про страшні події голодомору.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора