Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Дата: 25.11.2023 10:00
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Сьогодні, в останню суботу листопада, на Монастирищині відбулися жалобні заходи зі вшанування пам’яті жертв голодоморів і 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932 – 1933 років зібралися керівництво громади, працівники установ та організацій, громадськість.

Присутні молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам'ять мільйонів наших предків, які загинули голодною смертю.

Поминальну панахиду за душами невинно убієнних у роки голодоморів в Україні відслужив настоятель Свято-Миколаївського храму отець Валентин Кудін.

Також поминальні заходи відбулися і в населених пунктах громади.

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Долучіться в цей день о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання та поставте на підвіконня запалену свічку. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, нашу віру у майбутнє.

"ПАМ'ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО".

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора