Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищенським управлінням Уманської філії Черкаського ОЦЗ проведено інформаційний семінар для учасників бойових дій

Дата: 06.12.2023 10:20
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

              Для підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок  війни, Державна служба зайнятості реалізує експериментальний проєкт з організації професійного навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти ДСЗ, яке організовується для задоволення поточної та перспективної потреби ринку праці або самозайнятості, провадження підприємницької діяльності з урахуванням побажань та професійних потреб здобувачів освіти.

        Монастирищенським управлінням Уманської філії Черкаського ОЦЗ  проведено інформаційний семінар для учасників бойових дій за участі  т. в. о.  начальника четвертого відділу Уманського РТЦК та СП Олега Захаренка.

 Надано інформацію про організацію професійного навчання  згідно проекту, в результаті якої ветерани мають можливість незалежно від рівня їх освіти пройти підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації у Центрах професійно технічної освіти Державної служби зайнятості. На сьогодні діють вісім таких центрів. Навчання в ЦПТО проводять за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Строк навчання до шести місяців.

 Учасники семінару ознайомились з переліком  навчальних закладів, переліком ліцензованих професій для навчання, реєстром  освітніх програм . Особам, які виявили бажання навчатись рекомендовано подати  до Монастирищенського управління   відповідну заяву.

Водночас, фахівці управління детально ознайомили присутніх з урядовою програмою єРобота, в рамках якої учасники та учасниці бойових дій, члени їх сімей, а також особи з інвалідністю внаслідок  війни можуть подати заяву на отримання гранту на започаткування або розвиток власної справи від 250 тис. грн.. до 1 млн. грн.

Можливості отримання 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати за працевлаштування учасників бойових дій та відшкодування роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць за працевлаштованих осіб з інвалідністю до 100,5 тис. грн..       

Додатково Олегом Захаренком було проінформовано дану категорію громадян про наявність актуальних вакансій в ЦК на території нашої територіальної громади, ознайомлено з вимогами, умовами праці, матеріальним забезпеченням та можливістю укомплектування даних вакансій особами з обмеженими можливостями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора