Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Національний тиждень читання

Дата: 07.12.2023 16:15
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» з 4 до 10 грудня 2023 року Український інститут книги проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання».

Всеукраїнський тиждень читання під гаслом «Бути своїми» — це ініціатива, спрямована на підтримку та розвиток читацької культури серед українців. Протягом тижня проводяться різноманітні заходи покликані популяризувати книги та читання, українських митців, літературні презентації та події. Акцент робиться на усвідомленні власної ідентичності через читання, виявленні національного духу та підтримці внутрішнього розвитку кожної людини.

В рамках тижня Монастирищенська публічна бібліотека в читальному залі книгозбірні презентує  книжкову виставку-портрет  «Талант, що прагнув до зірок», присвячену життю та діяльності видатного українського поета, прозаїка, публіциста, громадського діяча, представника «Розстріляного відродження» Миколі Хвильовому (справж. – Фітільов), якому 13 грудня виповнюється 130 років від дня народження (1893–1933). Біля виставки проходять літературні бесіди про письменників Розстріляного відродження, репресованих митців, зокрема, внесок в розвиток української літератури та трагічну долю самого Миколи Григоровича.

«Подаруй бібліотеці сучасну книгу!» – це постійна доброчинна акція, до якої активно долучаються наші читачі за що ми їм безмірно вдячні.

На дорослому абонементі організовано книжкову виставку-інсталяцію «Теплі історії зимовими вечорами», на яких зібрано книги сучасних українських та зарубіжних авторів, саме ті, які на нашу скромну думку, так приємно читати за чашкою чаю затишними вечорами.

Вчасно прочитана книга – величезна удача, адже книга здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. У гарній книзі можна знайти однодумців, з книгою можна гарно провести вечір, обговорити її з друзями.

Будьте своїми серед читаючої нації!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора