Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Громадський бюджет» у дії. Перші успіхи

Дата: 11.09.2023 17:30
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

У Монастирищенській громаді продовжується реалізація проєктів-переможців Громадського бюджету – бюджету участі. Нагадаємо, під час чергового засідання, 27 червня 2023 року, члени координаційної ради затвердили проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів жителів громади та стали переможцями, а саме: видання «Альманаху пам’яті Героїв Монастирищини» (випуск 1, 2); облаштування спортивно-ігрового майданчика біля Новоміського міського будинку культури; спортивний майданчик (с. Івахни); облаштування, озеленення сучасного парку Подоського; благоустрій прибудинкової території по вул. Богдана Хмельницького, 2; гончарна майстерня (Садиба Остапа).

Нині ж активно тривають роботи з реалізації проєктів, зокрема, було придбано та готуються до встановлення спортивні тренажери, дитяча карусель, гойдалка, елементи благоустрою – лавки, урни, комплект зі стола та лавок тощо.

Уже активно працює гончарна майстерня у екосвітлиці «Садиба Остапа» в селі Княжа Криниця. Згідно реалізації проєкту за кошти бюджету міської територіальної громади сюди було придбано гончарний круг й відпер усі охочі можуть спробувати себе у гончарстві.

Тривають роботи й з облаштування озелененого, сучасного громадського парку Подоського. Зокрема, реалізовано ряд заходів з ремонту та благоустрою існуючої паркової зони – почищено, відремонтовано та пофарбовано лавки; облагороджено територію; спрямовано потоки стічних вод у русло ставка задля його додаткового наповнення дощовою водою. Також придбано та встановлено систему відеоспостереження, щоб запобігти вандалізму на території парку та уникнути його забруднення.

Окрім цього, готуються до друку два випуски видання «Альманаху пам’яті Героїв Монастирищини». Уже віддруковано сигнальний примірник 1 випуску видання й завершуються роботи з підготовки до друку 2 випуску Альманаху.

Громадський бюджет реалізується у Монастирищенській громаді вперше, але уже помітні позитивні результати співпраці з громадськістю. Люди не словами, а на ділі показують небайдужість до розвитку громади і це – велика цінність.

Приємно спостерігати, як наша громада змінюється, особливо, коли втілюються ініціативи жителів, які разом своїми голосами сказали «так» змінам на краще!

Дякуємо всім причетним до ще одного успіху!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора