Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вийшов альманах про загиблих Героїв Монастирищини

Дата: 13.11.2023 16:30
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Війна в Україні триває вже 9 років. За цей час тисячі хоробрих синів і дочок України загинули через військові дії. І у Монастирищини війна забрала 60 відважних, мужніх синів, які стали символом гідності, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну. Ми всі у вічному боргу перед їхніми матерями за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів.

Пам'ять про всіх загиблих військових нашої громади увіковічено в документально-художньому виданні «Альманах пам’яті Героїв Монастирищини». Це видання має два випуски і сформовано на основі документів, спогадів, публікацій у різноманітних виданнях.

Крім того, обидва випуски містять QR-коди з посиланнями на відеоматеріали про кожного Героя нашої громади, який віддав своє життя за Україну.

Унікальність видання полягає в тому, що працювали над ним учні-члени Ліги Старшоклаників Монастирищини спільно зі своїми наставниками. Всі матеріали, в тому числі дизайн обкладинки, колегіально обговорювались та доповнювались у процесі роботи.

Проєкт вдалося реалізувати у рамках Програми «Громадський бюджет (бюджет участі) Монастирищенської міської територіальної громади на 2023-2025 роки».

Кількість віддрукованих примірників розрахована на членів сімей загиблих та бібліотеки закладів освіти громади.

Загиблі хлопці віддали свої життя за всіх нас. Тож пам’ятати і вшановувати їхній світлий подвиг – наш святий обов’язок.

Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне від рук російського агресора.

Молитвою, добрим словом згадайте Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними...

Вічна пам'ять! Слава Героям!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора