Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадський бюджет 2023: облаштування озелененого, сучасного громадського парку Подоського

Дата: 28.12.2023 14:17
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

Парк Подоського у Монастирищі – незабутнє місце для відпочинку та розваг. Він полонить своїми красивими пейзажами та величними деревами, де можна відновити силу, релаксувати тіло та очистити розум. Завдяки відмінному розташуванню за межами міської суєти, парк Подоського є ідеальним місцем для сімейного відпочинку, прогулянок з друзями та романтичних побачень.

З метою осучаснення парку та створення безпечних і комфортних умов відпочинку для людей ініціативні жителі Монастирищини Анатолій Ковтун та Віктор Лисак взяли участь у програмі «Громадський бюджет (бюджет участі)». Під час голосування набрали відповідну кількість голосів й розпочали працювати над проведенням заходів з ремонту та благоустрою існуючої паркової зони та подальше її функціонування, як сучасного культурно-дозвільного комплексу парку культури та відпочинку.

У рамках створення сприятливого екологічно чистого простору для прогуляток та активного відпочинку дітей, молоді, жителів та гостей громади у парку було виконано роботи з благоустрою території – обкошення трави та обрізка дерев і кущів, викошено порослі та очерет у ставку, здійснено ремонт лавочок, столів та урн, відремонтовано пісочницю для маленьких дітей, встановлено деякі елементи смуги перешкод, придбано та установлено камери відеоспостереження.

Також стічні води спрямовані таким чином, щоб додатково наповнювати гирло ставка водою.

Ще у парку Подоського з’явилася інформаційна дошка, де можна коротко ознайомитися із історичною значимісттю цього об’єкта.

Окрім цього, згодом тут планується поблизу столиків для відпочинку встановити великий мангал, який для парку виготовив місцевий підприємець Олексій Пархоменко за що йому щира подяка.

Реалізація цього проєкту відповідає одному із пріоритетних напрямків «Збереження і популяризація природної спадщини». Збільшена кількість об’єктів природної спадщини, як місце для громадського відпочинку, що у свою чергу забезпечить інформування населення та збереження і популяризація природної спадщини. Беручи до уваги, що нові явища, властиві нашому часу, становлять серйозну загрозу природній спадщині, яка є суттєвим елементом спадщини людства і джерелом збагачення та гармонійного розвитку для нинішньої та майбутньої цивілізацій.

Ініціативна група Монастирищини, яка займалася реалізацією проєкту щиро дякує усім, хто долучився до робіт із покращення та розвитку історико-культурного об’єкту громади, зокрема, Олександру Кудіну, Миколі та Максиму Антоненкам, Володимиру Яровому, колективу та здобувачам освіти Монастирищенського професійного ліцею (директор Сергій Павлученко), працівникам КП «МВУЖКГ» (директор Сергій Понура), начальнику відділу поліцейської діяльності №1 Андрію Коломійцеву, Уманському лісовому господарству ДП «Ліси України».

Тож, жителі та гості міста відтепер мають змогу провести час з рідними та близькими людьми у затишному парку, який приваблює та захоплює своїми таємницями.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора