Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадський бюджет – механізм активної співпраці із жителями

Дата: 29.12.2023 13:00
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

У Монастирищенській міській територіальній громаді цього річ вперше впроваджувався та реалізовувався Громадський бюджет (бюджет участі). Це чи не найдієвіший інструмент з розвитку активного громадянства. Громадський бюджет змінює мислення та будує міцне суспільство.

Перш за все, громадський бюджет дозволяє жителям громади ініціювати проєкти, які, на їх переконання, є доцільними та необхідними для громади. Тим самим вони беруть на себе відповідальність за реалізацію і забезпечення життєдіяльності своєї ініціативи. По-друге, запровадження Громадського бюджету допомагає налагоджувати партнерські стосунки та комунікації між громадою і владою.

Дуже приємно, що у перший рік запровадження Громадського бюджету жителі Монастирищенської громади активно долучилися до проєкту, що свідчить про небайдужість людей до рідного краю, місця, де вони живуть.

Уже завершилася реалізація проєктів-переможців й задля підведення підсумків сьогодні у міській раді зібралися активні та ініціативні, які не побоялися подати свої ідеї до участі у проєкті.

Нагадаємо, серед проєктів-переможців:

  • видання «Альманаху пам’яті Героїв Монастирищини» (випуск 1,2) – автор проєкту Вікторія Рябець;
  • облаштування спортивно-ігрового майданчика біля Новоміського міського будинку культури – автор проєкту Надія Томченко;
  • створення спортивного майданчика у селі Івахни – автор проєкту Алла Кравчук;
  • облаштування озелененого, сучасного громадського парку Подоського – автор проєкту Анатолій Ковтун;
  • благоустрій прибудинкової території по вул. Б.Хмельницького, 2 – автор проєкту Тамара Федчук;
  • створення гончарної майстерні – автор проєкту Ольга Остапенко.

Від імені міського голови Олександра Тищенка присутніх привітав його заступник Олег Недогода. Олег Федорович подякував присутнім авторам проєктів, які вдалося реалізувати. Це був спільний досвід міської влади й самих жителів громади. Разом вчилися, знаходили спільні рішення проблемних питань та втілювали в життя цікаві задуми.

Олег Недогода вручив від імені міського голови Подяки Монастирищенської міської ради всім авторам проєктів-переможців за участь у конкурсі «Громадський бюджет (бюджет участі) Монастирищенської громади, розбудову громадянського суспільства, активність та небайдужість до розвитку нашої громади та подарував символічні подарунки.

Задумуйте щось нове. Будьте креативними та сміливими. Тільки за цим – майбутнє. Не бійтесь учитися і робити щось нове!

Миру нам всім і скорішої Перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора