Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні минають роковини від дня трагічної смерті в зоні АТО/ООС нашого земляка - Віталія Шамрая.

Дата: 30.01.2024 08:03
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Страшна звістка надійшла до Монастирища 30 січня 2017 року. Під час несення бойового чергування солдат-снайпер 72-ї окремої механізованої бригади загинув внаслідок артилерійського обстрілу ротного опорного пункту в промзоні Авдіївки. Віталій був мужньою, чесною, хорошою людиною. Пам'ять про нього і вдячність за подвиг житеме в наших серцях.

Шамрай Віталій Володимирович народився 26 травня 1990 року в м. Монастирище. Навчався в «Ліцеї-ЗОШ І-ІІІ ступенів «Ерудит». Навчався добре, був приязним та кмітливим. Мріяв про роботу на землі, хотів стати фермером.

До призову на військову службу за контрактом працював у ТОВ «Агровет-Атлантик» апаратником виробничої дільниці.

17 травня 2016 року його прийняли на військову службу за контрактом. Служив у 72-й окремій механізованій бригаді снайпером.

Того січневого ранку штурмова група 1-го механізованого батальйону, яка під час контратаки зайняла взводний опорний пункт супротивника в авдіївській промзоні, тримала оборону до підходу основних сил. Ворог намагався вибити військовиків із позицій. Артилерійські й мінометні обстріли тривали вже кілька днів.

Снайпер Віталій Шамрай, як і завжди, був на посту, сумлінно виконував обов'язок. Ворог укотре застосував реактивну систему залпового вогню «Град». Хоч надворі ще й не розвиднялося, від спалахів та пожарищ було видно. Та ось вибухнуло зовсім близько, осколком обпекло тіло. На жаль, поранення виявилося смертельним.

Загинув 30 січня 2017 р. близько 07.00 під час обстрілу РОП в промзоні міста Авдіївка (Донецька область).

Указом Президента України № 22/2017 від 1 лютого 2017 року, за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Схиляємо низько голови перед святою пам’яттю нашого загиблого Воїна Віталія Шамрая … Дякуємо Захиснику за його подвиг!

Вічна пам’ять, шана і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора