Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Небесна Сотня - 10 років

Дата: 20.02.2024 12:10
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

З 18-20 лютого Україна вшановує  десяту річницю  з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної Сотні.

 Ці лютневі дні назавжди увійшли в історію України як визначна дата, переломний час, який визначив подальшу долю і демократичний поступ нашої держави. Герої Небесної Сотні – це символ жертовності, патріотизму, героїзму та любові до своєї країни.

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні Монастирищенська публічна бібліотека організувала в фоє книгозбірні книжкову виставку-досьє: «Майдан від першої особи».  Книжкова виставка присвячується подіям, які відбувалися на Майдані з 18 по 20 лютого 2014 р., та Героям Революції Гідності, які захищали  ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Керуючись Стратегію національно-патріотичного виховання на 2020-2025 рр., з метою формування в дітей та молоді почуття патріотизму, відповідальності, любові до своєї країни в читальній залі публічної бібліотеки для здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею проведено годину-шану: «Небесна Сотня: Герої, котрі змінили хід української історії». На заході присутні ознайомились з причинами і передумовами виникнення Революції Гідності, її перебігом, історіями окремих Героїв, вшанували хвилиною мовчання полеглих на Майдані.

В бібліотеці для дітей проведено скорботну годину-пам'яті: «Майдан ридав. А Сотня в небо йшла» для учнів 5-А класу ліцею "Успіх".

В бібліотеках-філіях Монастирищенської громади в ці дні проходять години пам’яті, хвилини скорботи, вшанування Героїв Небесної Сотні, які стали для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й першими захисниками і воїнами російсько-української війни.

Ми висловлюємо глибокі співчуття родинам загиблих Героїв та закликаємо весь український народ до єдності у цей важкий, сповнений випробувань час для нашої держави.

         Герої не вмирають!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора