Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Річниця пам'яті Героя

Дата: 03.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

        3 березня минає дев'ять років як Монастирищина втратила під час антитерористичної операції славного Героя,головного сержанта – командира бойової машини 7-го механізованого взводу 6-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України Петра Кізіма, Героя нового часу, який захищаючи суверенітет своєї держави, в борні поліг за Україну, за те, щоб ворог не топтав українську землю.

      Сьогодні в скорботі схиляєм голови перед загиблим захисником України, який дозволив нам жити на вільній землі та дихати вільним повітрям.

Петро Анатолійович народився 3 червня 1991 року в с.Олександрівка Маловиськівського району Кіровоградської області в багатодітній українській сімї,в якій нараховувалось 6 дітей. Після смерті батьків переїхав на постійне проживання в сім’ю тітки в смт.Цибулів Монастирищенського району. Після закінчення школи юнак працював на Цибулівському цукровому заводі слюсарем, а у 2011 році був призваний на строкову службу до лав Збройних сил України. Військову службу проходив у Білій Церкві. Одружений. Має сина Андрія.

14 березня 2014 року П.А.Кізім був мобілізований у 72-у окрему механізовану бригаду. Впродовж року воїн брав участь в антитерористичній операції в районі м.Щастя. Під час виконання чергового бойового завдання 3 березня автомобіль, в якому з бойовими побратимими перебував Петро,підірвався на фугасній міні. Від осколкових поранень воїн загинув на місці.

Похований на кладовищі селища Цибулів.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (23.05.2015; посмертно).

Героїчний подвиг Героя житиме у пам’яті жителів громади, служитиме прикладом мужності та патріотизму для майбутніх поколінь. Пам’ять про Петра Кізіма – справжнього патріота й Героя України – назавжди залишиться у наших серцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора