Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна слава: роковини загибелі Героя Олександра Бідного

Дата: 09.03.2024 08:30
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Ця кривава війна забирає тих, на кого можна покластися, кому варто довіряти, з ким затишно, тепло та легко. Забирає Чоловіків. Справжніх Чоловіків. Назавжди.

Сьогодні, 9 березня, минають перші роковини від дня загибелі Захисника України, Героя Монастирищини Олександра Івановича Бідного, який віддав своє життя, захищаючи Батьківщину та українських дітей від озвірілих російських окупантів.

Олександр Іванович народився 1 червня 1982 року в селі Лукашівка. Навчався в місцевій сільській школі, а після її закінчення, у 1999 році, втупив до Київського профтехучилища, де здобув спеціальність автомеханіка. Потім, у 2000 році, проходив строкову військову службу в Збройних силах України.

Повернувшись із армії, одружився. Згодом у подружжя народився син Олександр. Тривалий час наш Герой жив і працював у місті Бровари охоронцем на будівництві у приватній фірмі. Як і всі, мріяв про щасливе, безтурботне життя поряд із найріднішими. Але прийшла велика війна…

З початком повномасштабного вторгнення рашистських загарбників він, не вагаючись, кинувся боронити беззахисних людей від окупантів, тієї дикої орди, яка увірвалася у мирне життя українського народу, щоби вбивати, ґвалтувати, знущатися та руйнувати усе навколо. 6 квітня 2022 року наш Герой офіційно приєднався до лав Збройних Сил України і в складі 1-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 5 механізованої роти Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького відважно бився за свою землю і волю.

Як і в мирному житті, так і на полі бою Олександр залишався собою – щирим, відкритим, готовим прийняти будь-який виклик. Він був гарним батьком, надійним чоловічим плечем для сестер та рідних і прикладом для побратимів. Його бойовий дух вражав стійкістю та мужністю. Він ніколи не ховався і завжди стояв в перших рядах на захисті України.

9 березня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу міста Авдіївка Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу з боку противника, наш Герой – стрілець, помічник гранатометника Олександр Бідний загинув.

Поховали Захисника 14 березня 2023 року з усіма військовими почестями на сільському кладовищі у рідній Лукашівці.

29 серпня 2023 року у місті Монастирище відкрито Алею Слави Героїв, де поряд із усіма загиблими земляками-Захисниками увіковічено Олександра. А 27 жовтня того ж року у селі Лукашівка на Алеї пам’яті загиблим Героям-односельцям було відкрито меморіальну дошку солдату Олександру Бідному.

Не забудьмо про Його подвиг та мужність. Героєм він залишиться для всіх нас, для тих, хто знав його і для тих, хто не був знайомий особисто, але в своєму серці, в своїй пам'яті всі пронесуть щиру подяку та вічну славу Воїну Олександру Бідному.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора