Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПІВПРАЦЯ З ОРГАНАМИ ПОЛІЦІЇ

Дата: 25.03.2024 08:20
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Днями було проведено робочу зустріч начальника Уманського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області Вадима Кузьменка з новопризначеним тимчасово виконуючим обовязки начальника відділу поліцейської діяльності №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області, капітаном поліції Сергієм Журавльовим та дільничним офіцером поліції, капітаном поліції Світланою Домачук.

Метою зустрічі стало обговорення надважливих питань, які повязані із забезпеченням належного виконання судових рішень стосовно осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та профілактики скоєння повторних кримінальних правопорушень особами, що перебувають на обліку органу пробації та проживають на території Монастирищенської територіальної громади.

Окремо обговорено питання одного із основних обовязків пробаціонерів, щодо контролю і перевірки засуджених за місцем їх проживання (перебування), роботи та навчання. Проте таке завдання може становити небезпеку для працівників пробації, адже пробаціонери не мають повноважень використовувати засоби захисту, при цьому не можна виключати агресивної поведінки підоблікового. Тому пробація розширює співпрацю з органами Національної поліції України. Законом України № 3342-ІХ від 23.08.2023 внесено зміни до Закону України “Про Національну поліцію” в частині 2 статті 23 та розроблено проєкт Порядку залучення уповноваженими органами з питань пробації територіальних органів Національної поліції України до здійснення заходів під час наглядової пробації.

В ході зустрічі досягнуто взаємної згоди щодо порядку вирішення проблемних питань, які виникають під час спільної діяльності та обговорено форми та засоби проведення спільної інформаційної та профілактичної роботи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора