Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Посмертний орден Героя Олександра Зайцева вручили його мамі

Дата: 25.03.2024 11:50
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено загиблого воїна із Лукашівки Олександра Зайцева.

Сьогодні міський голова Олександр Тищенко разом із начальником 4 відділу Уманського РТЦК та СП м.Монастирища Олегом Скічком вручили державну нагороду найріднішій людині загиблого захисника – мамі Світлані Михайлівні.

Зайцев Олександр Сергійович був вірним сином своєї країни, який зробив свідомий та відповідальний вибір – став на захист рідної землі.

Олександр родом із Миколаївщини, але його коріння – дідусь і бабуся з Монастирищини.

Коли розпочалась повномасштабна війна, Олександр до останнього не хотів полишати рідну Виноградівку, але безпека близьких була понад усе. Тож разом з мамою, сестрою та двома племінниками, взявши лише пару речей, Олександр направився туди, де в дитинстві відчував себе щасливим – в Лукашівку.

Переконавшись, що рідним тут буде безпечно, не став відсиджуватися в тилу і вже у вересні вступив до лав Збройних Сил України. Спочатку пройшов з відзнакою вишкіл військової справи у Великобританії, а потім – на фронт, боронити нашу землю.

Сумлінно служив гранатометником взводу охорони окремої десантно-штурмової бригади. Був вправним бійцем, надійним, вмотивованим і до останнього подиху вірним військовій присязі. 16 січня 2023 під час виконання бойового завдання в районі Кремінної, що на Луганщині, солдат Олександр Зайцев загинув…

Життя людини є безцінним, душа – безсмертна, а пам’ять про Героя – ВІЧНА.

Жорстока війна, на жаль, продовжує забирати найкращих синів та дочок України.

Ми платимо дуже високу ціну.

Ми не маємо можливості повернути загиблого Героя України до життя, але нам під силу висловити шану і подяку рідним.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора