Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Продовжуємо працювати над реформуванням системи харчування в закладах освіти громади

Дата: 28.03.2024 12:53
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Вчора на базі ліцею «Успіх» з метою вдосконалення знань осіб, залучених до організації харчування в закладах освіти Монастирищенської громади, з урахуванням обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року» відбувся навчальний семінар щодо впровадження системи харчування НАССР.

 Навчання проходили у форматі діалогу: запитання – відповіді на трьох різних локаціях: для керівників закладів освіти, груп НАССР, відповідальних за організацію харчування; для кухарів, технологів, підсобних працівників кухні; для медичного персоналу.

 Спікерами виступили спеціалісти Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області – Лариса Качанова, начальник районного управління, Валентина Ковбасюк, начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства, та Оксана Байда, начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

 Під час семінару присутні мали змогу ознайомитися із харчовим законодавством України, отримати теоретичні знання та практичні навички щодо розуміння та застосування принципів НАССР, належного оформлення документації, обговорити нюанси, на які варто орієнтуватися у процесі зміни системи харчування дітей.

 Участь у навчанні взяла начальник управління освіти, молоді та спорту міської ради Ніна Завертана, яка відзначила важливість впровадження системи безпечного харчування в закладах освіти нашої громади та подякувала шановним спікерам за знання та досвід, якими вони ділились під час проведення навчального семінару.

 На завершення зустрічі кухарі ліцею «Успіх» пригостили усіх учасників семінару смачними оладками та чаєм. А спеціалісти Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби оглянули харчоблок ліцею та відзначили його практичність, охайність, просторість, наявність очищувача для питної води та інше, а також надали рекомендації для покращення роботи кухні.

 Нагадаємо, що головним завданням системи НАССР є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від завезення продуктів на склад і до подачі готової страви. Тож, HACCP у дитячих садках і освітніх установах – це не просто засіб для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом.

 Тому, кожен на своєму робочому місці зобов’язаний впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP, щоб діти із задоволенням харчувалися в їдальнях закладів освіти здоровою, безпечною та смачною їжею, а головне, щоб у дітей сформувалась культура здорового харчування на все життя. Адже, здорове харчування дітей – здорова нація в майбутньому.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт