Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перші роковини від дня загибелі нашого хороброго земляка, Захисника України, Героя Монастирищини Сергія Миколайовича Молостова…

Дата: 05.04.2024 08:41
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

Сьогодні, 5 квітня, минають перші роковини від дня загибелі нашого хороброго земляка, Захисника України, Героя Монастирищини Сергія Миколайовича Молостова… Він захищав кожного українця, кожен клаптик української землі. Пліч-о-пліч з іншими військовослужбовцями мужньо протистояв російським окупантам.

Наш Герой віддав життя за Батьківщину. Його велика відвага та самопожертва завжди залишається в наших серцях. Адже вони б’ються завдяки Йому. Слава Герою!

Сергій Молостов народився в селі Івахни 7 травня 1977 року в родині Зої Павлівни та Миколи Володимировича. Дитинство і шкільні роки провів у рідному селі. Згодом разом з родиною переїхав жити до Цибулева. Закінчивши Цибулівську загальноосвітню школу, вступив до Монастирищенського професійного ліцею, де здобув спеціальність механізатора. Потім була строкова військова служба в Збройних Силах України. Повернувшись із армії, влаштувався на роботу на Цибулівський цукровий завод. Згодом, у 1999 році, переїхав на постійне місце проживання до Івахнів. Разом із цивільною дружиною Раїсою облаштовували сімейне гніздечко, будували плани на майбутнє.

Наш Герой був вправним майстром будівельної справи та мав «золоті руки». Все завжди було йому до снаги. До якої б роботи не брався – все робив до ладу, на совість. Його щире, добре серце було відкрите для всіх. Він ніколи й нікому не відмовляв у допомозі. Був завжди готовий допомогти всім і кожному.

24 листопада 2022 року 45-річний Сергій Молостов вступив до лав Збройних Сил України і став на захист своєї родини та усього українського народу. Він був мужнім і відважним Воїном, справжнім патріотом своєї країни. Служив у 4-й окремій танковій бригаді ім. Гетьмана Івана Виговського гранатометником.

5 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Богданівка Бахмуцького району Донецької області, вірний військовій присязі, солдат Сергій Миколайович Молостов загинув від отриманих не сумісних із життям поранень.

Поховали Героя 13 квітня 2023 року на сільському кладовищі у рідних Івахнах.

8 травня 2023 року в селі Івахни на Алеї пам’яті загиблим Захисникам-односельчанам було відкрито меморіальну дошку Сергію Молостову. А 29 серпня у місті Монастирище відкрито Алею Слави Героїв, де поряд із усіма загиблими Воїнами-мешканцями громади увіковічено Сергія.

З глибокою повагою, сумом у серці ми завжди пам’ятатимемо подвиг Героя Сергія Молостова, який ціною власного життя щоденно наближав Перемогу. Тепер він із гідністю тримає для нас небо, так, як захищав на землі.

У роковини смерті схиляємо голови перед пам`яттю Героя…

Вшануймо сьогодні світлу пам'ять про загиблого Воїна хвилиною мовчання та згадаймо його душу в молитві.

Світла пам'ять! Низький уклін і вічна слава Герою Сергію Молостову!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора