Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся заключний тренінг з організації та впровадження Шкільного громадського бюджету

Дата: 11.04.2024 15:30
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

10 квітня 2024 року відбувся третій, заключний онлайн-тренінг з організації та впровадження шкільного громадського бюджету «UChange SPB LIVE: Школа мрії». Він пройшов за методикою Рада Європи: громадська участь CivicLab в рамках менторської підтримки Монастирищенської міської ради в партнерстві із ГО Форум розвитку громадянського суспільства.

Учасниками заходу стали відповідальні за впровадження шкільного громадського бюджету в закладах освіти Наталія Кравець, Марина Червонописка, Валентина Лисюк, Вікторія Крижанська, учні та учениці – автори проєктів та члени їх команд, представники учнівських та конкурсних комісій. Модератором заходу виступила Інга Малько, експертка Ради Європи, тренерка-менторка ГО «Форум розвитку громадянського суспільства».

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулися начальник фінансового управління Монастирищенської міської ради Оксана Недогода та представник управління освіти, молоді та спорту міської ради Інна Костриця.

Під час тренінгу учасники презентували підготовлені проєкти та їх промоційні кампанії, отримали фахові рекомендації від експертів щодо підвищення їх ефективності. Всього було презентовано 11 проєктів, які показали високий рівень креативності та ініціативності авторів і їх команд. Також, учасники дізналися про те, як буде організовано голосування за проєкти Шкільного громадського бюджету та як просто і легко долучити до нього учнів задля успішного збору голосів підтримки поданого проєкту. В цьому їм допомогла Олександра Радченко, координаторка компоненту «Е-демократія» Програми EGAP Фонду Східна Європа.

До 18 квітня автори проєктів мають внести правки до своїх кошторисів, ще раз продумати всі аспекти промоційних кампаній і до 30 квітня здійснити презентації своїх ідей серед учнів 6-11 класів свого освітнього закладу, адже саме з 30 квітня до 07 травня буде відбуватися голосування за кращі шкільні проєкти. Бажаємо успіхів усім учасникам і з нетерпінням чекаємо на переможців.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора