Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зупини булінг!

Дата: 17.04.2024 16:20
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Монастирищенська публічна бібліотека провела цикл профілактичних заходів щодо протидії булінгу серед дітей та юнацтва «Зупини булінг! Захисти себе і друга!», приурочених Міжнародному дню протидії булінгу (4 травня). Учасниками заходів стали здобувачі освіти 9-Б класу ліцею «Ерудит», Монастирищенського професійного ліцею (групи №268, 271, 272 та 277).

Під час зустрічей було розкрито питання булінгу, його види, причини та наслідки, що містить в собі ознаки цькування, залякування, психологічний терор, переглянуто соціальний відеоролик, в якому розкривається це поняття, шляхи вирішення цієї гострої проблеми. Бібліотекар книгозбірні на прикладах з художніх книг розповіла про різні життєві колізії героїв, їх переживання та труднощі в подоланні упередженості колективу, знаходження підтримки у друзів, вирішення особистісних проблем.  Хлопці та дівчата активно брали участь в диспутах, з цікавістю слухали спікера, доповнювали своїми репліками, висловлювали свою думку на різні ситуації та дійшли колективного висновку, що треба з розумінням ставитись до свого оточення, адже кожен може опинитись на місті «жертви».

Які кроки потрібно зробити, щоб викорінити це негативне явище в колективі, з ким розбирати конфліктні ситуації та хто може допомогти – обговорювали на заході та зробили колективний висновок: не замовчувати! Звертатись по допомогу по батьків, вчителів, психолога, друзів. Це дасть можливість віднайти стратегії виходу з положення, якщо складеться така ситуація.

Молодь зробила колективний висновок: ми пам’ятаємо, хто наш ворог, з розумінням ставимось до свого оточення, поважаємо та підтримуємо один одного у важкі часи, волонтеримо та донатимо, навчаємось та працюємо, підтримуємо Збройні Сили України, бережемо себе, друзів та родину.

Тримаємо стрій!

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора