Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підтримка ментального здоров’я дружин військових під час війни

Дата: 19.04.2024 16:54
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Уже понад два роки триває повномасштабне вторгнення росії в Україну і понад 10 років минуло від початку бойових дій на частині українських територій. Впродовж цього часу дуже багато жінок пережили і переживають різні емоційні стани, чекаючи на коханих, які нині служать чи служили в Збройних силах та потребують фахової психологічної підготовки.

З метою підтримання жінок, які чекають коханих з війни, у селі Княжа Криниця відбулася зустріч дружин, матерів військовослужбовців із психологом Олесею Борець під назвою «Я чекаю на тебе…». Захід організований сектором у справах ветеранів Монастирищенської міської ради за підтримки голови обласної ГО «Чужих бід не буває» Івана Полудня у партнерстві з фондом «МХП-Громаді».

Під час зустрічі присутнім розповіли про особливості поведінки та спілкування з військовим після його повернення, як йому допомогти і підтримати, щоб він швидше відновився. Загалом увагу зосередили на особистісних стосунках в родинах військових, їх взаємодію та шляхах підтримки одне одного у складних ситуаціях.

Також, присутні з психологом говорили про те, як впоратися зі стресом та знайти ресурс для підтримки коханого, які бувають техніки розслаблення, потренувалися робити дихальні вправи, вправи, направлені на вегетативну систему, на концентрацію, переключення та відволікання уваги тощо.

Такі зустрічі дуже потрібні, адже тут дружини військових мали змогу ближче познайомитися, дізнатися можливості одна одної та стати ресурсом і підтримкою одна для одної. Основна мета цих зустрічей – допомогти жінкам покращити свій емоційний стан та впоратися зі стресом і тривогами. Крім того, учасниці мали змогу поспілкуватися, поділитися хвилюваннями, адже всі вони перебувають у подібному становищі.

На завершення зустрічі, завідуюча сектору у справах ветеранів Монастирищенської міської ради Катерина Ватрала нагадала присутнім, що у громаді працює сектор у справах ветеранів, основне завдання якого – забезпечення державної та місцевої політики у справах ветеранів війни і їхніх сімей. Зокрема, фахівці Сектору надають всебічну підтримку у забезпеченні прав та соціальних гарантій ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей діючих захисників України, полеглих, безвісті зниклих, полонених захисників України.

У разі виникнення питань звертайтесь з 08:00 до 17:15 з понеділка по п’ятницю за адресою: м. Монастирище, вул. Соборна, 121 (адмінприміщення міської ради №2), 1-й поверх, праве крило, або за телефоном 068-513-03-37 – Катерина Петрівна.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора