Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Черкасах працює «Патріотичний музей російсько-української війни»

Дата: 23.04.2024 13:00
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

У Черкасах продовжує роботу «Патріотичний музей російсько-української війни», пише Успіх in UA.

Колекція Музею налічує тисячі експонатів привезених захисниками України із зони бойових дій в період з 2014 і по тепер. Системи знищення ворога – ПТУРи («Конкурси», «Фаготи»), РПГ, уламки Градів, мін з донецького аеропорту, шахти Бутівки, Мар’їнки, Авдіївки, Авдіївської промзони, Попасної, Пісків та інших населених пунктів. А також, частин від ракет Himars, тубуси від Javelin, NLAW, «Стугн» з Бучі, Ірпеня, Бахмута, Ізюма й інших місць Харківської та Херсонської областей, речі і військова амуніція російських окупантів. В колекції музею зберігаються речі десятків відомих командирів, таких як Дмитро Коцюбайло, друг Да Вінчі, Тарас Бобанич, друг Хаммер, Євген Саража, друг Джек та багатьох інших. 

Працівники музею прагнуть донести легендарні історії та розповіді про відважних захисників України, які боронили і досі боронять нашу країну у війні з російськими загарбниками.

«Патріотичний музей російсько-української війни» засновано і відкрито 28 березня 2018 року громадським активістом, волонтером, а з 24 лютого 2022 року добровольцем і військовослужбовцем ЗСУ Святенко Олексієм. Музей діє на громадських засадах. На сьогоднішній день стіни музею відвідало понад 40 тисяч відвідувачів.

Графік роботи: понеділок-п’ятниця – 9:00–17:00, субота-неділя – за попередньою домовленістю.

Адреса: м. Черкаси, вул. Благовісна 2/3 

Детальна інформація та запис на екскурсію за телефонами: +380939752288+380674013338 – засновник музею Святенко Олексій Вікторович, +380678192992 – Орел Поліна

E-mail: patriotisches_museum@ukr.net 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора