Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася нарада керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Монастирищенської територіальної громади

Дата: 24.04.2024 16:11
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Сьогодні, 24 квітня, відбулася нарада керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Монастирищенської територіальної громади під головуванням начальника управління освіти, молоді та спорту Ніни Завертаної.

 Відкриваючи нараду, Ніна Борисівна наголосила на тому, що реформування освітньої галузі триває. Відповідно до постанови КМУ від 05.03.2024 №245 визначено, що заклади освіти (крім початкової школи), в яких кількість учнів становитиме з 1 вересня 2025 року менше 45 осіб, а з 1 вересня 2026 року – менше 60 осіб не фінансуватимуться за рахунок державної субвенції. Тож, оптимізація навчальних закладів неминуча, оскільки кількість дітей і в країні, і в нашій громаді поступово зменшується.

 Далі присутні зосередились на розгляді важливих питань порядку денного щодо функціонування закладів загальної середньої та дошкільної освіти нашої громади.  Першим розглядалось питання про особливості організованого закінчення 2023-2024 навчального року. Останній дзвінок у всіх освітніх закладах відбудеться 31 травня, а в червні діти традиційно оздоровлюватимуться в таборах, санаторіях, відвідуватимуть екскурсії та інше.

 Обговорили особливості проведення цьогорічних військово-польових зборів, які заплановано на кінець квітня.

Приділили особливу увагу організації літнього відпочинку та оздоровлення різних категорій школярів. Тож, так як і в минулому році, діти проходитимуть оздоровлення у таборі «Веселка», відпочиватимуть (за путівками) у санаторіях Пущі Водиці та Закарпаття. Для дітей віком від 10 до 16 років діятиме вишкільний наметовий табір «Гарт».

 Розглянули та обговорили стан національно-патріотичного виховання у закладах освіти. У нинішньому навчальному році продовжено системну роботу у цьому напрямку: проводились тематичні заходи, акції, години спілкування. Діти активно долучалися до волонтерства, різноманітних патріотичних проектів.

 На нараді було привернуто увагу присутніх до питання енергоефективності і ресурсозбереженості в закладах освіти та обговорено ряд інших важливих питань.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора