Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили сприяння зайнятості та підтримання конкурентоспроможності на ринку праці окремих категорій громадян

Дата: 25.04.2024 09:37
Кількість переглядів: 14

Фото без опису

Сьогодні начальником Монастирищенського управління Оленою Гусєвою була проведена зустріч в Аврамівському старостаті з мешканцями с. Летичівка та с. Аврамівка з питань сприяння зайнятості та підтримання конкурентоспроможності на ринку праці окремих категорій громадян.

                                                 

Обговорено питання  щодо отримання мікрогрантів/грантів на започаткування та розвиток власного бізнесу, в рамках урядового проекту єРобота, в тому числі для дружин/чоловіків ветеранів на суму від 250 до 1млн.. Отримане фінансування надасть змогу почати власну справу або розширити бізнес усім, хто має план, необхідні навички та бажання.

 

 Можливості покриття витрат на оплату праці за працевлаштування  внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, молоді (віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; віком до 35 років на перше робоче місце; звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової)  служби – на перше робоче місце), компенсації за працевлаштування громадян, яким до настання права на пенсію за віком залишилось не  більше 10 та 5 років 

    

 Компенсація роботодавцям фактичних витрат на облаштування робочого місця працевлаштованих осіб з інвалідністю ІІ групи – 10 розмірів мінімальної заробітної плати, для осіб з І групою інвалідності – 15 розмірів мінімальної заробітної плати.

 

 Отримання ваучера на навчання – це документ який дає право отримання безкоштовної освіти за визначеним переліком спеціальностей, вартість якого встановлена в межах 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

 

 Під час зустрічі кожен учасник отримав роздатковий інформаційний матеріал з діючими активними програмами служби зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора